Corana en je kinderfeestje

 

Laatste weken veel nieuws over het Corona virus. Zeker met de maatregelen tot 6 april. Er gloort licht aan de horizon op 31 maart wordt besloten of kinderen weer naar school mogen. Is dat het geval, dan kun je weer een kinderfeestje organiseren.  Maar let daarbij wel op enkele zaken, zoals: waar vier je het, wat zijn de richtlijnen van de overheid en hoe denkt Kinderfeestje-Idee met je mee?

Gisteren (d.d. 25-3-2020) werd vanuit de overheid duidelijk dat alléén de vergunningsplichtige evenementen tot 1 juni 2020 zijn verboden. Op 31 maart wordt bepaald of de scholen na 6 april weer open gaan. Kinderen lijken het virus niet of minimaal over te dragen; dat wordt op dit moment onderzocht.

Waar vier je het kinderfeestje?

Als de kinderen weer naar school mogen gaan, dan is er geen belemmering en kun je het kinderfeestje thuis dus gewoon vieren. Immers als je een feestje thuis viert met kinderen uit de klas, dan komen ze niet in aanraking met kinderen uit een andere regio.  

Ga je naar een locatie buitenshuis waar meerdere kinderen uit een ruime regio komen (denk aan zwembad, binnenspeeltuin, etc), dan is er besmettingsgevaar aanwezig. Het organiseren van een kinderfeestje buiten de deur is nu meestal niet mogelijk (zij zijn gesloten), maar zélfs indien wel mogelijk adviseren we om dat niet te doen.

Kies voor een kinderfeestje thuis om de risco’s te minimaliseren.

Hou uiteraard altijd de hygiëne regels in acht. Je ontvangt de spullen thuis via Post.nl en kunt ze weer eenvoudig terugsturen via een Post.nl punt bij je in de buurt. Je hoeft dus ook bij de levering niet in aanraking met anderen te komen.

Zo heb je dus tóch een leuk feestje voor je zoon of dochter.

Een kinderfeestje thuis is dus veel veiliger.  Zeker als de kinderen weer naar school gaan is er weinig reden om het feestje niet door te laten gaan. Immers de meeste kinderen die uitgenodigd zijn zullen ook op dezelfde school of in dezelfde klas zitten. Kinderen komen dus niet in aanraking met kinderen uit een andere omgeving.


 

Daag je vrienden of familie uit!

Speel online vanuit huis tegen andere spelers in andere huizen.

challenge stay at homeJe hoeft je niet te vervelen. Ook al ben je door Corona gekluisterd aan huis. Deze hilarische WhatsApp game speelt ieder vanuit zijn eigen huis tegen elkaar. Speel dus thuis bijvoorbeeld tegen je vrienden, opa en oma, je broers of zussen. Zo heb je leuk online contact met foto’s video en geluid. 

Meer info over de #stayathome challenge

 


 

Wat kun je nú al voor je verjaardag organiseren?

Je hoeft de verjaardag van je zoon of dochter niet helemaal zonder feestje voorbij te laten gaan. Alleen doe het feestje aangepast en gewoon thuis. Speel met je hele gezin (ouders, broertjes/zusjes) en wellicht met één of maximaal twee vrienden/vriendinnen.

Zie hieronder wat de mogelijkheden zijn:

Bekijk de leukste ideeën voor thuis (die nu nog wel kunnen!)
Spel activiteiten

 


Escape Room thuis:

Speel met je gezin (je ouders en broertjes/zusjes) en wellicht maximaal met één of twee van je vrienden of vriendinnen een Escape Room thuis. Dit spel is ideaal nu je toch allemaal binnen moet blijven!

Bouw één kamer in je eigen huis om tot Escape Room! Je ontvangt via Post.nl een grote themakist (20 kilo) met geheimzinnige attributen en cryptische puzzels. Weet jij te ontsnappen. Vind de 5 sleutels voor de bom ontploft. 

Escape Room ontsnapping thuis, bouw één kamer om tot escaperoom. Je hebt 1 uur om te ontsnappen. Alle attributen met cryptische aanwijzingen krijg je thuis! Je stuurt het terug via een Post.nl punt bij je in de buurt.

Actief kinderfeest

Escape room thuis themakist

Vanaf 57,50

 

Levend Cluedo:

Dit spel kun je gewoon in huis spelen. Bijvoorbeeld met je ouders, broertjes en zusjes en wellicht één of twee vrienden/vriendinnen.

Je creëert in en om huis 6 ruimtes waarbij je het mysterie moet oplossen. Weet jij wie de moord heeft gepleegd? Spannend spel met themakist vol attributen.
We sturen de kist via Post.nl naar je toe en je stuurt het terug via een Post.nl punt bij je in de buurt.

Actief kinderfeest

Themakist levend cluedo

54,95 (incl.btw)

Voetbalfeestje PRO:

Heb je een grote tuin waar je met je broertjes of zusjes een balletje mag trappen, dan kan je toch nog sportief bezig zijn. Zorg bij elke oefening dat je voldoende afstand van elkaar houd.

Gericht op 8-14 jaar. Train je voetbalskills.. hoe hard kun jij de bal schieten? (snelheidsmeter), streetsoccer, trainingsladder, rennen met parachute, etc. Naast sportief voetballen met fun óók een voetbalquiz om na afloop te spelen. Welk team wint?

Actief kinderfeest

Voetbalfeestje: fun, train je skills & quiz (8-14 jaar)

55,00 (incl.btw)

Silent disco:

Nu is het erg leuk om in huis te dansen. Blijf in beweging nu je thuis moet blijven. Leuk voor je ouders, broertjes of zusjes en wellicht een vriendje/vriendinnetje.

Draadloze koptelefoon op en luister naar één of meerdere DJ’s! Een bijzonder discofeestje. Herkent de jarige waar kinderen op meezingen en dansen? Een leuke bijzondere disco!

Actief kinderfeest

Silent disco feestje

Vanaf 60,00

Lasergame huren:

Heb je thuis een grote tuin of veldje? Speel met je ouders, broers en zusjes en wellicht één of twee vriendjes lasergame. Ga dus niet met al je vrienden/vriendinnen lasergamen. Bij lasergame houd je altijd al afstand je schiet immers van minimaal 5 meter afstand.

We sturen de lasergamekist via Post.nl naar je thuis. Je ontvangt een kist met minimaal 10 guns en 2 targets al voor 50 euro. Terugsturen doe je via een Post.nl punt bij je in de buurt.

Actief kinderfeest

Lasergame huren thuis – kinderfeestje

Vanaf 50,00

 


 

Fortnite:

Heb je thuis een grote tuin of veldje? Speel met je broers en zusjes en wellicht één of twee vriendjes Fortnite lasergame. Ga dus niet met al je vrienden/vriendinnen lasergamen. Bij lasergame houd je altijd al afstand je schiet immers van minimaal 5 meter afstand.

Gericht op 8-12 jaar. De Fortnite game is ongekend populair op de spelcomputers. Maar hoe leuk is om dit in het écht na te spelen in het bos met laserguns en met héél veel elementen van Fortnite. Blijft jou duo het langst in leven? Verzamel steen, hout en metaal. Vind de de Medkit en de Fortnite Lama. Doe de Fortnite dansjes na en speel de Fortnite quiz

 • Fortnite themakist
  Fortnite themakist
  Ontvang de grote themakist vol met laserguns en fortnite attributen
 • Met stoere laserguns
  Met stoere laserguns
 • Ken jij de Fortnite dansjes?
  Ken jij de Fortnite dansjes?
 • Vind de lama's voor extra VBUCKS
  Vind de lama's voor extra VBUCKS
 • Voor elk kind een lasergun!
  Voor elk kind een lasergun!
 • Rugzakjes fortnite voor je materials en medkit
  Rugzakjes fortnite voor je materials en medkit
 • Vind de Medkit
  Vind de Medkit
 • Vind de
  Vind de "materials" hout, steen en ijzer
 • Je eigen slurp
  Je eigen slurp
 • Ken jij de Fortnite dansjes?
  Ken jij de Fortnite dansjes?
 • Red je team-mate
  Red je team-mate
 • Waar is de lama?
  Waar is de lama?
NIEUW

Actief kinderfeest

Fortnite kinderfeestje thuis themakist

Vanaf 55,00

Wie is de Mol themakist: 

Dit spel is aangepaste vorm te spelen. Met name bij het jachtspel er op letten dat er voldoende afstand van elkaar wordt gehouden. Speel dit spel met je gezin en eventueel één of maximaal 2 vrienden/vriendinnen.

Weet jij wie de Mol is? Of ben je zelf de Mol. Complete themakist met jachtspel, vloerspel, symbolenspel en signalenspel. Verzamel zoveel mogelijk Mol geld. En daarna natuurlijk de spannende executieronde met het groene of rode scherm.

Speurtochten

De Mol game – kinderfeestje thuis

52,50 (incl.btw)
Creatieve activiteiten en Bak & Kook activiteiten

Memobord maken:

Ben creatief nu je thuis zit! Een memobord is supercool om te maken. Ga met je broertjes en/of zusjes aan de slag. Wellicht mag er ook een vriendje of vriendinnetje mee doen.

Zeven en acht jarige kunnen al gaan werken met 3D verf, voor een heel mooi effect. Heel compleet kooppakket.

Creatief kinderfeestje

Memobord maken kinderfeestje

Vanaf 51,00

Groene slijm maken:
Welke jongen of meisje wil er nu géén groene slijm maken? Lekker kliederen. Compleet pakket ook met potjes om je eigen gemaakte groene slijm mee naar huis te nemen.

Creatief kinderfeestje

Groene slime maken pakket

Vanaf 33,00

Mozaïeken: 
Maak je eigen mozaïek creatie. Jongens en meiden vinden het tof om met lijm en tegelstukjes aan de gang te gaan om een schitterende creatie te maken. Compleet kooppakket.

Creatief kinderfeestje

Kooppakket Mozaïeken

Vanaf 69,95

Zeepketting maken:
Maak je eigen zeepjes; kies de kleuren laat ze smelten en in vormpjes gieten. Daarna maak je een geweldige zeepketting. Leuk om mee naar huis te nemen en om te gebruiken. Compleet pakket.

Creatief kinderfeestje

Pakket zeepketting maken

Vanaf 69,95

Zélf parfum maken: 
Erg populair pakket! Maak zelf de lekkerste geurtjes. Mooie parfumflesjes maken het geheel compleet en met etiketjes en receptenkaartjes.  

Beauty kinderfeestje

Zelf parfum maken voor meiden

Vanaf 49,50

Maak je eigen lipgloss: 
Compleet pakket om eigen lipgloss te maken. Ga verwarmen, gebruik de vijzel en maak je eigen lipgloss. Deze gaat natuurlijk mee naar huis… echt een leuk meidenfeestje.

 • Het complete pakket
  Het complete pakket
 • Porseleine stamper + houder
  Porseleine stamper + houder
 • Verwarmen
  Verwarmen
 • De lipgloss houders
  De lipgloss houders
 

Beauty kinderfeestje

Lipgloss maken kinderfeestje

Vanaf 47,50

Twee-kleuren badolie maken: 
Van dit pakket geniet je drie keer:  eerst om het te maken,  dan om het te showen in je badkamer en dan om het te gebruiken.    


Chocolade bonbons maken: 
Compleet huurpakket met uiteraard chocolade, vormpjes, doosje maken voor je bonbons (met al het knutselmateriaal), uitleg en natuurlijk je eigen bonbons na afloop mee naar huis..

Koken en bakken

Chocolade-feestje

Vanaf 48,50

Andere creatieve ideeën: boltaartjes maken, cupcakes maken, rugzakjes kleuren (voor jonge kinderen) 

Speurtocht thuis
WhatsApp speurtocht:

Je kunt deze speurtocht ook ombouwen tot een speurtocht die past binnen de huidige regelgeving rondom Corona. Dus laat simpelweg de opdrachten weg die je in contact brengt met andere mensen. Speel met kleine teams met je ouders, broers/zussen en/of een vriend/vriendin.

Een super leuke speurtocht  met de (eigen) mobiel. Hilarisch en specatulair! Topper.

Actief kinderfeest

WhatsApp speurtocht

8,50 (incl.btw)

GPS speurtocht:

Ga met een GPS-tracker op pad (al te huur voor 15 euro p/stuk) en volg het kompas. Waarheen gaat de route? En waar ligt de geheime schat verstopt? Huur een GPS pakket.

Actief kinderfeest

GPS speurtocht maken

Vanaf 30,00

QR speurtocht: 

Deze speurtocht kun je óók gewoon thuis spelen!
Leuke speurtocht! Onderweg scan je met je mobiel de QR code’s los jij de video’s, geluidsfragmenten, rebus en puzzels op? Ook te combineren met een GPS pakket. Een QR speurtocht is direct te downloaden voor maar 7,50 euro.  

8,50 (incl.btw)
Themafeestjes

Enkele voorbeelden, we hebben meer dan 30 thema’s!

Griezelfeestje:
Ben je niet snel bang? Dan is dit feestje iets voor jou… een themakist die je huurt vol met enge attributen en leuke spellen. Durf jij?

Themafeestje jongens

Griezel kinderfeestje

Vanaf 54,95

Tovenaarsfeestje: 
It’s magic. Toveren wil toch iedereen! Tover je om tot een tovenaar met leuke spellen. Complete themakist met verkleedspullen, spellen en aankleding in het thema  

Themafeestje jongens

Tovenaars kinderfeestje

Vanaf 54,95

Harry Potter feestje
Wordt jij net als Harry Potter een tovenaar? Maak eerst je toverstaf en speel dan Zwerkbal, vind de verdwenen letters en test je bezemsteel. Geheel in Potter thema. Aanrader.

Nieuw
Vanaf 62,50
 


Ninjago feestje
Word jij een Ninja? Gooi je werpster en maak je eigen (foam) zwaard. Waan je een echt Ninja met leuke spellen

Nieuw

Themafeestje jongens

Ninjago

Vanaf 62,50

Heksenfeestje: 
Iieeee een spin….. en wat wordt er gekookt in de heksenpot. Deze themakist betovert jullie allemaal in heksen.  Complete themakist met verkleedspullen, spellen en aankleding in het thema  

Themafeestje meisjes

Themakist heksen kinderfeestje

Vanaf 54,95

Bekijk ook onze prinsessenfeestje, flamingo feestje, feestjes Freek Vonk, piratenfeestje, indianenfeestje, ariel, frozen, nemo, brandweer, etc.

 

Kinderfeestje ideeën

Zijn kinderen grieperig?
Dan waren ze waarschijnlijk dus ook niet op school. Je feestje kan dan doorgang vinden maar met wellicht één of meerdere kinderen minder. Vanzelfsprekend is het verstandig om de kinderen die niet op school aanwezig zijn ook niet te laten komen op het feestje.

Vanuit overheidswege zijn  alléén vergunningsplichtige evenementen tot 1 juni afgelast. Er wordt bekeken of de scholen ná 6 april weer open mogen.

* = status 26 maart 2020

Het is altijd raadzaam om ook op het feestje toch te letten op de hygiëne-regels zoals: niezen en hoesten in de elleboog, goed de handen wassen en waar mogelijk afstand te bewaren. 

 


Als je kiest voor een feestje thuis kun je dus dus tóch een feestje vieren. Je viert een leuk en stoer kinderfeestje alleen met je vrienden (waarmee je nieuwe contactmomenten met andere kinderen buiten je regio uitsluit) en je hoeft de verjaardag toch niet met stille trom voorbij laten gaan.

Vanwege de aangescherpte regelgeving van de overheid (d.d. 15 maart) en de scholen dichtgaan, gaan we flexibeler om met het kosteloos verzetten van je feestje. (Ook als je de nieuwe datum nog niet weet).

 

Gezien de nieuwe Corana maatregelen van de overheid zijn we tot 6 april extra flexibel t.a.v. het verzetten en annuleren van je feestje:

 

Hoe staan jullie tegenover verzetten van het feestje?

 

 • Zolang het pakket de themakist nog NIET gestuurd is mag je de themakist kosteloos verzetten naar een later moment.
 • De nieuwe datum hoeft nog niet bekend te zijn!
 • Je hebt tot een jaar na je eerste besteldatum om een nieuwe datum door te geven via: info@kinderfeestje-idee.nl . Je hebt daarna alleen nog recht op je betaalde borg en verzendkosten (minus eventuele minderingen).
 • Bij het verzetten naar een andere datum hou je uiteraard wel rekening met de beschikbaarheid van het betreffende product op de gewenste nieuwe datum. Zie de beschikbaarheidskalenders bij het product.
  Wanneer je na het verzetten uiteindelijk toch annuleert gelden uiteraard de standaard algemene voorwaarden.

 

Kan ik het feestje nog verzetten als de themakist al is gestuurd?

 

 • Wanneer het pakket al is gestuurd geldt voor alle adressen dat ze dan de themakist retour mogen sturen en worden de verzendkosten (van de heen en terugzending) en 15 annuleringskosten per themakist in rekening gebracht Dit wordt achteraf verrekend met de borg nadat het feestje op de nieuwe datum heeft plaatsgevonden.
 • Wanneer je na het verzetten uiteindelijk toch annuleert gelden uiteraard de standaard algemene voorwaarden.
 • Je hebt tot een jaar na je eerste besteldatum om een nieuwe datum door te geven via: info@kinderfeestje-idee.nl . Je hebt daarna alleen nog recht op je betaalde borg en verzendkosten (minus eventuele minderingen).
 • Bovenstaande regelgeving na verzending geldt  uiteraard alleen als de spullen op geen enkele wijze gebruikt zijn. Is dit wel het geval dan geldt er géén teruggaaf van kosten en kan het feestje niet meer worden verzet.

 

Hoe staan jullie tegenover annuleren van het feestje?

 

 • Voor geheel Nederland tot 6 april geldt deze regelgeving:

  • Wanneer het pakket nog niet is gestuurd, Je mag de themakist annuleren er worden 15 euro annuleringskosten per themakist berekend.
  • Wanneer het pakket al is gestuurd dan mag je de themakist retour sturen dan worden de verzendkosten (van de heen en terugzending) in rekening gebracht én wordt 30 euro per themakist annuleringskosten berekend.
  • Dit kan uiteraard als de spullen geen sporen van gebruik tonen, anders vervalt deze regeling.

 

als je wil verzetten of annuleren, mail dan naar info@kinderfeestje-idee.nl meld je ORDERNUMMER en meld daarbij kosteloos VERZETTEN of ANNULEREN

Nu je thuis moet blijven is het nog wel leuk om iets thuis te doen. Denk bijvoorbeeld iets actiefs of creatiefs met je gezin. Of in beperkte kring met enkele vrienden en vriendinnen.

Dus neem een kijkje bij de categorie die je het meest aanspreekt: