BEKIJK: activiteiten in- en om huis - óók leuk met je gezin- in Corona-tijd

Kinderfeestjes kunnen gelukkig weer volop gevierd worden (zonder beperkingen).

Wij houden de maatregelen van het Kabinet nauwlettend in de gaten. Gelukkig gelden er momenteel geen maatregelen en mogen kinderen  gelukkig nog steeds een kinderfeestje thuis vieren. Op basis van een check bij Rijksoverheid, RIVM en RTL hebben wij de 7 basisregels opgesteld voor je feestje thuis. 

Volgens laatste stand van zaken, na de laatste persconferentie  (d.d. maart 2022) is een kinderfeestje thuis vieren gelukkig nog steeds toegestaan. Het is verstandig je aan de 7 basisregels te houden.

Kinderfeestje ideeën

Kabinet & OMT: alle maatregelen zijn geschrapt

Kinderen mogen gelukkig zonder beperkingen hun feestje vieren.

Er geldt géén maximum aantal kinderen die je mag uitnodigen en zij hoeven ook géén 1,5 meter afstand te houden.

Vastgesteld is dat kinderen zelf geen problemen ervaren en –  het risico zélfs vergeleken met een gewone griep nog lager is,

Kinderfeestje mág dus gewoon. Twijfel je toch? Doe even navraag bij ouders. Onze ervaring: ouders vinden het juist fijn dat kinderen nu toch plezier kunnen maken.

Kinderen kunnen als ze de onderstaande 7 basisregels in ogenschouw nemen, nog steeds een feestje thuis vieren. Als je een feestje thuis viert, zijn ze meestal met de vrienden en vriendinnen die ze ook vaak dagelijks op school of thuis zien. Ze komen dan niet in aanraking met veel andere kinderen.

Je loopt géén risico: verzetten is gratis mogelijk!
Onderaan deze pagina tref je de mogelijkheden aan voor verzetten & annuleren.

Bekijk hier de populairste kinderfeestjes voor thuis

leeftijd 3 jaar 4 jaar
leeftijd 5 jaar 6 jaar
leeftijd 7 jaar 8 jaar
leeftijd 9 jaar 10 jaar
leeftijd 11 jaar 12 jaar
13 jaar en ouder


 

laatste update bericht: maart 2022

Bron: CONFORM LANDELIJK PUBLIEKSINFORMATIENUMMER CORONA  TEL 0800 1351

regels voor je kinderfeestje thuis & corona

7 basisregels waar je je aan moet houden, om thuis met kinderen een feestje te kunnen vieren:

 1. Contact mag; voor kinderen geldt onderling de 1,5 meter regel  NIET 

 2. Er geldt  géén maximaal aantal kinderen wat je mag uitnodigen 

 3. Nodig geen kinderen uit die verkouden zijn of griepklachten hebben 

 4. Afstand houden van volwassenen (was verstandig is ook nu niet meer nodig)

 5. Vier het thuis of buitenshuis 

 6. Houd de normale hygiëne regels in acht (bij binnen feestje is het altijd slim om goed te ventileren)

 7. België heeft mogelijk andere regels  (hiervoor gelden bovenstaande regels mogelijk niet)

 

Extra service m.b.t Corona van Kinderfeestje-Idee:

mocht je vanwege gewijzigde Corona wetgeving of willekeurige andere reden het feestje willen verzetten, dan kan dat altijd kosteloos (mits nog niet gestuurd uiteraard). Je mag tot één jaar na inboekdatum het feestje kosteloos verzetten!

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor een kinderfeestje thuis? Klik dan hier op de categorie van het feestje dat je thuis wil vieren.


Geen 1,5 meter afstand

 • Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen. Alle andere hygiënemaatregelen gelden ook voor kinderen.
  • Kinderen t/m 12 jaar hoeven zich zelfs niet meer te laten testen en mogen verkoudheidsklachten gewoon naar school blijven gaan. Dit omdat zij zelf nauwelijks hinder ondervinden en het virus niet of nauwelijks overdragen. 

 • Jongeren van 13 tot 18 (dus tot en met 17) hoeven onderling ook géén  1,5 meter afstand te houden.
  • Testen bij klachten kunnen met een gewone zelftest. Is deze positief is het verstandig dat betreffende persoon niet op feestje komt. De anderen kunnen gewoon op feestje komen ook al zijn ze in aanraking gekomen met de ‘positief’ geteste (mits ze geen klachten hebben).

 

Geen beperking in aantal uit te nodigen kinderen

 • Voor kinderen geldt géén beperking in aantal uit te nodigen kinderen thuis (of in een buitenomgeving).

 

Aangezien u geen risico wil lopen zijn we m.b.t. de Corana maatregelen van de overheid extra flexibel t.a.v. het verzetten en annuleren van je feestje:

 

Hoe staan jullie tegenover verzetten van het feestje?

 

 • Zolang het pakket de themakist nog NIET gestuurd is mag je de themakist kosteloos verzetten naar een later moment.
 • De nieuwe datum hoeft nog niet bekend te zijn!
 • Je hebt tot een jaar na je eerste besteldatum om een nieuwe datum door te geven via: info@kinderfeestje-idee.nl . Je hebt daarna alleen nog recht op je betaalde borg en verzendkosten (minus eventuele minderingen).
 • Bij het verzetten naar een andere datum hou je uiteraard wel rekening met de beschikbaarheid van het betreffende product op de gewenste nieuwe datum. Zie de beschikbaarheidskalenders bij het product.
  Wanneer je na het verzetten uiteindelijk toch annuleert gelden uiteraard de standaard algemene voorwaarden.

 

Kan ik het feestje nog verzetten als de themakist al is gestuurd?

 

 • Wanneer het pakket al is gestuurd geldt voor alle adressen dat ze dan de themakist retour mogen sturen en worden de verzendkosten (van de heen en terugzending) en 15 verzetkosten/annuleringskosten per themakist in rekening gebracht Dit wordt achteraf verrekend met de borg nadat het feestje op de nieuwe datum heeft plaatsgevonden.
 • Wanneer je na het verzetten uiteindelijk toch annuleert gelden uiteraard de standaard algemene voorwaarden.
 • Je hebt tot een jaar na je eerste besteldatum om een nieuwe datum door te geven via: info@kinderfeestje-idee.nl . Je hebt daarna alleen nog recht op je betaalde borg en verzendkosten (minus eventuele minderingen).
 • Bovenstaande regelgeving na verzending geldt  uiteraard alleen als de spullen op geen enkele wijze gebruikt zijn. Is dit wel het geval dan geldt er géén teruggaaf van kosten en kan het feestje niet meer worden verzet.
 • Bij het verzetten naar een andere datum hou je uiteraard wel rekening met de beschikbaarheid van het betreffende product op de gewenste nieuwe datum. Zie de beschikbaarheidskalenders bij het product.
  Wanneer je na het verzetten uiteindelijk toch annuleert gelden uiteraard de standaard algemene voorwaarden.

 

Hoe staan jullie tegenover annuleren van het feestje?

 

 • Voor geheel Nederland geldt deze regelgeving:

  • Wanneer het pakket nog niet is gestuurd, Je mag de themakist annuleren er worden 25 euro annuleringskosten per themakist berekend.
  • Wanneer het pakket al is gestuurd kun je het niet meer annuleren.

 

als je wil verzetten of annuleren, mail dan naar info@kinderfeestje-idee.nl meld je ORDERNUMMER en meld daarbij graag  VERZETTEN of ANNULEREN

https://www.youtube.com/channel/UCrTDMXs-6tNn0OzdI2UqbFQ

Dus neem een kijkje bij de categorie die je het meest aanspreekt:

kinderfeestje in tuin corona

Ook RTL Nieuws meldt: kinderfeestje thuis is toegestaan

 

 

vraag #73 – Mag je een kinderfeestje in je tuin organiseren?

 

Laten we eerst beginnen met de maatregelen. Want hoe zit het ook alweer?

 

De 1,5 meter-maatregel is voor kinderen tot twaalf jaar onderling minder streng.

Dat komt omdat kinderen volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een kleinere rol spelen in de verspreiding van het coronavirus dan volwassenen. Als kinderen ziek worden, verloopt de ziekte bovendien milder.

 

Kinderen tot twaalf jaar mogen samen (ook met meerdere) buiten spelen.
Kinderen van 12 tot 18 jaar mogen ook samen buiten afspreken of sporten, maar moeten dan wel 1,5 meter afstand houden. Een kinderfeestje thuis is mogelijk en kinderen onder de 12 hoeven buiten geen afstand te houden. Buiten in de tuin is er voldoende ventilatie.

 

Kinderfeestjes thuis zijn toegestaan en zeker buiten in de tuin is er voldoende ventilatie. 

Wat betreft de kinderfeestjes raadt Bruijning – ze werkt als kinderarts en epidemioloogvoor het UMC in Utrecht – ouders aan om goed bij andere ouders te informeren wat de bedoeling van het feestje is. “Hoeveel kinderen komen er bijvoorbeeld? Zorg ook dat er ouderlijk toezicht is en bewaar afstand tussen de ouders en de kinderen”, zegt ze. “Al is het in de eerste plaats natuurlijk belangrijk dat zieke kinderen thuisblijven.

 

Hoeveel kinderen je dan mag uitnodigen?

Dat is een lastige. Zowel het RIVM als Bruijning willen hier geen getal aan verbinden. Het RIVM schrijft dat voor buitenspelende kinderen geldt dat ‘de groep niet te groot mag zijn’. Een maximumgrootte wordt niet genoemd.

 

Ouders wordt gevraagd zelf een inschatting te maken over het aantal kinderen wat je uitnodigt en daarbij het gezond verstand te gebruiken.

 

Kinderfeestje-Idee adviseert om maximaal rond de 10 kinderen uit te nodigen op je feestje thuis. Immers momenteel wordt er ook nog met ‘halve’ klassen gewerkt.

Ronald Broekman eigenaar van Kinderfeestje-Idee: “Een kinderfeestje binnen in huis is een optie, maar wellicht is het net zo leuk om het buiten te vieren (in je tuin, in het bos of op een veldje). Kinderen zijn immers lang genoeg binnen geweest. Er zijn mogelijkheden genoeg voor een buiten feestje thuis.”

 

Themakist huren voor thuis

“Een themakist huren voor je feestje thuis is erg makkelijk en je hoeft hiervoor de deur niet uit. Je ontvangt enkele dagen voor je feestje de gehuurde themakist via Post.nl in huis en je stuurt deze eenvoudig een dag na je feestje weer retour via een Post.nl punt bij je in de buurt.”

(bron: RTL nieuws – dd 11 mei)

 

kinderfeestje in corona tijd
Lasergamen met je klasgenootjes in je tuin of bos is weer mogelijk.

Er zijn heel veel ideeën en mogelijkheden voor een kinderfeestje thuis. Wat dacht je van Wie is de Mol, Lasergame, Expeditie Robinson, Fortnite, Paintball, Whats App speurtocht of een Voetbalfeestje?

 

BEKIJK WAT JE THUIS KUNT ORGANISEREN:

Wanneer kunnen kinderfeestjes thuis weer?

Kabinet heeft (d.d. 6 mei) een versoepeling van de Corona maatregelen aangekondigd. De meeste urgentie krijgt het onderwijs en de kinderopvang. De kinderen mogen na 11 mei naar school en kinderfeestjes thuis kunnen na deze datum weer. Mits thuis (of op een locatie waar geen contact met anderen mogelijk is) en indien er maximaal 10 kinderen uitgenodigd worden. Na 1 juni maximaal 30 kinderen.

Welke kinderfeestjes kunnen nu tijdens Corona tot 11 mei nog wel?

Je hoeft de verjaardag van je zoon of dochter niet helemaal zonder feestje voorbij te laten gaan. Alleen doe het feestje aangepast en gewoon thuis. Speel met je hele gezin (ouders, broertjes/zusjes) en wellicht met één of maximaal twee vrienden/vriendinnen. Mogelijkheden zijn speel een Escape Room thuis, Lasergame met je gezin, een Stay@Home challenge of een Creatief feestje

Welke kinderfeestjes kunnen na 11 mei weer?

Kies voor kinderfeestjes thuis. Als de kinderen weer naar school gaan kun je een feestje thuis organiseren. Ze komen dan alleen in aanraking met klasgenootjes en niet met kinderen uit een andere regio. Kies dus voor een feestje thuis en niet buitenshuis. Bekijk hiervoor de mogelijkheden (verzetten kan altijd kosteloos)