Betaalbare en goedkope kinderfeestjes (9 tips)

Bij de verjaardag van je kind hoort natuurlijk een kinderfeestje. Je kunt dit uitbesteden, maar zelf een feestje organiseren is minstens net zo leuk. En bovendien lang niet zo duur. Hier vind je acht ideeën voor betaalbare en goedkope kinderfeestjes die ook nog eens leuk zijn!

goedkope kinderfeestjes
betaalbare en goedkope kinderfeestjes

Feest in een themadoos

Vieren jullie de verjaardag van jullie kind thuis en willen jullie dit in een bepaald thema doen, bijvoorbeeld piraten of prinsessen, dan is kant en klaar feestpakket ideaal. Je bestelt dit via internet en krijgt dan vervolgens alle benodigdheden voor het partijtje thuisbezorgd.

In de themadoos zitten bijvoorbeeld: versiering, spelletjes, een draaiboek, prijsjes, medailles en verkleedspullen. Kortom, alles wat je nodig hebt om er een groot feest van te maken. Op deze website vele themakisten! Bekijk ze allemaal!

Bioscoop thuis

Maak van de huiskamer een heuse bioscoop. Goedkoper dan naar de film gaan en minstens zo leuk. Huur of leen een leuke film die past bij de leeftijd van de jarige. Je kunt deze gewoon op de tv afspelen, maar veel leuker – en ‘echter’ – is het om de film met een beamer op de muur te projecteren. Deze kun je ook huren of ook van iemand lenen.

Zet vervolgens stoelen op een rij of leg kussens en zitzakken op de grond, doe het licht uit en de gordijnen dicht en klaar is je bioscoop. Hoewel, bakjes popcorn maken het natuurlijk helemaal af!

Lekker sporten

Als het mooi weer is, is een sportief partijtje buiten een goed idee. Zeker als er veel, of zelfs alleen maar jongetjes komen. Organiseer bijvoorbeeld een klein voetbaltoernooitje op een veldje in de buurt of laat de kinderen verschillende spelletjes doen waarbij ze veel moeten bewegen, zoals estafette lopen of een balspel.

Modellen in de dop

Bijna elk meisje droomt er wel eens van om ‘later als ze groot is’ model te worden. Met dit feestje komt deze droom voor een dag uit. Laat alle meisjes zich verkleden en maak ze eventueel een beetje op.

Daarna is het tijd voor een echte fotoshoot, waarbij de meisjes mogen poseren als echte modellen. Print eventueel wat foto’s uit om deze mee te geven na afloop van het partijtje of druk er een paar af en geef deze later.

Leuk te combineren met lipgloss maken, twee kleuren badolie of parfum maken. Dit kan gewoon thuis.

Kinderboerderij

De meeste kinderen zijn gek op de dieren. Een partijtje in de kinderboerderij is dus erg leuk. In sommige kinderboerderijen mogen de kinderen de jonge dieren te eten geven of zijn er andere activiteiten te doen. Zoek dit uit voordat je het partijtje plant. Bekijk ook of er daar een mogelijkheid is om met de kinderen naar binnen te gaan, voor het geval dat het weer tegenvalt.

De kinderboerderij is goed te combineren met de themakist boerderijfeestje.

Speeltuin

Elk kind vindt het leuk om te spelen in de speeltuin. Met een partijtje in de speeltuin doe je dus iedereen een plezier. Neem wat lekkers mee voor tussendoor of na afloop. Een picknick tussendoor doet het ook altijd goed. De kinderen kunnen de rest van de tijd lekker hun eigen gang gaan, terwijl jij de boel alleen maar in de gaten hoeft te houden.

Spelotheek

Geef je kind een feestje thuis en wil je betaalbaar een trampoline, ballenbak of springkussen huren, wordt dan lid van een spelotheek. Hier kun je speelgoed lenen tegen een kleine vergoeding. Een lidmaatschap is voor een heel jaar geldig dus ook als er niemand jarig is, hebben je kinderen hier plezier van. Kijk voor een spelotheek bij jou in de buurt op Vereniging Spelotheken Nederland. Zo zijn goedkope kinderfeestjes binnen handbereik.

Logeerfeestje

Als je kind wat groter is, is een logeer- of pyjamafeestje een optie. Je kunt het feest laten beginnen rond etenstijd. Na het eten mogen de kinderen – in pyjama natuurlijk – nog een leuke film kijken met wat lekkers daarbij.

Daarna is het tijd om te slapen, al zal het eerder keten worden. De kinderen op tijd in bed krijgen, moet je bij dit feestje maar uit je hoofd zetten. Want dat is nou precies wat het voor de kinderen tot een groot feest maakt!

Voor 7,50 euro een Whatsapp speurtocht

Kinderen van 10 jaar en ouder vinden opdrachten uitvoeren via de (eigen) mobiel geweldig. Een leuk interactieve game tussen twee teams. Direct op deze website is deze Whatsapp speurtocht te downloaden. Bekijk WhatsApp speurtocht.

whatsapp speurtocht vanaf 12 jaar
Whatsapp speurtocht compleet voor maar 5 euro


Betaalbare en goedkope kinderfeestjes op Kinderfeestje-Idee

Bron:oudersvannu