Ideeën kinderfeestje meisjes 6 jaar? Wat organiseer je?

Meisjes van 6 jaar hebben vaak het eerste kinderfeestjes al gehad. Ze hebben al een duidelijke idee van wat een feestje is en kijken al echt uit naar de eigen verjaardag. Hoe pak je voor deze jonge meisjes – een kinderfeestje nu aan? Wat voor ideeën zijn er voor ‘n  kinderfeestje meisjes 6 jaar?

meisjes 6 jaar kinderfeestje prinses
Welk meisje van 6 wil er nu geen prinses zijn?

Het is soms behoorlijk indrukwekkend om ineens helemaal in de schijnwerpers te staan. Wil je het leuk houden voor de kleintjes, zorg dan dat het feestje niet te lang duurt (2,5 uur is prima). Kies of voor een ochtendfeestje en sluit af met bijvoorbeeld broodjes met knakworstjes. Of begin iets later in de middag en sluit bijvoorbeeld af met frietjes die kinderen dan van een weggooi tafelkleed mogen opeten.

Op deze leeftijd is het goed om het kinderfeestje te vieren in de eigenomgeving. Thuis is dus prima! Deze leeftijdsgroep heeft geen grote speelruimte nodig. Heb je erg kleine beperkte ruimte en moet je een grote groep kinderen bezighouden terwijl je ook hun ouders broertjes/zusjes van eten en drinken moet voorzien dan kan het intensief zijn. Hulp vragen van nichtjes of een andere ouder/begeleider kan helpen.

Themafeestje voor kinderfeestje meisjes 6 jaar populair

Een thema is niet noodzakelijk, maar de meisjes in de leeftijd van 6 jaar zijn erg fantasierijk en vinden het leuk om zich te verkleden. Ook op deze website treft je hele leuke themakisten met een draaiboek aan. Je hebt gelijk alle versieringen zodat je huis en tafel gedekt is in het thema.

Je hebt voor de kinderen verkleedkleren in het thema en er zijn leuke spelletjes bij die zij kunnen spelen. Leuke thema’s voor meiden: Pippi Langkous, Ariel, Nemo, Circusfeestje

(Bekijk hier diverse thema’s)


Kinderfeestje meisjes 6 jaar! Wat ga je doen?

Wat past bij jouw dochter? Houdt ze van knutselen en creatief bezig zijn? Laat ze met haar vriendinnen mozaïeken, t-shirts kleuren of een zeepketting maken.
Of is het een écht meisje – meisje en is beauty iets voor haar of een prinsessenfeest? Voor Disney fans is Ariel of Nemo-feestje een aanrader. Lekker cupcakes maken met een kokmuts op is natuurlijk ook een idee.

spelletjes -spelletjes kinderfeestje thuis
actieve en stoere kinderfeestjes
themakist verkleedkist voor je themafeestje (thema kinderfeestjes)
hip themafeestje: kies themakist of verkleedkist
knutsel ideeën creatief kinderfeestje thuis
leuke knutsel ideeën voor je kinderfeestje
make up feestjes beauty kinderfeestjes ideeën
make up feestje, haargel maken of parfumfeestje
ideeën SPEURTOCHT spelletjes- opdrachten speurtocht
leuke speurtochten ook voor tieners
cupcakes maken kinderfeestje
originele cupcakes maken of high tea

Kinderfeestje voor meisjes van 6 jaar vraag een andere aanpak

Wij hebben alle ideeën voor kinderen van 5 en 6 jaar op een rijtje gezet. Daarbij natuurlijk ook een planning. Wat doe je op welk moment. Lees alles over de voorbereidingen, ideeën en plannen van het kinderfeestje! Veel succes.