Op kamp in groep 8: tien leuke ideeën om te doen!

kamp groep 8

Kinderen in groep 8 kijken er het hele jaar naar uit: op kamp ! Wat organiseer je voor kinderen in groep 8. Wij helpen je op weg om deze groep basisschool verlaters leuke dagen te beleven. Ons uitgangspunt? Betaalbare, maar super leuke ideeën die je direct kunt bestellen. Actief, creatief, hilarisch of té gek het kan allemaal! 

Wij hebben pakketten en themakisten uitgelicht voor een onvergetelijk kamp. Onderstaand overzicht laat zien wat op dit moment erg populair is. Uiteraard zijn er nog vele andere ideeën om een leuke invulling te geven aan de dagen op je kamp. Voor een onvergetelijk afscheid van de basisschool!

 

De 10 beste ideeën voor op kamp in groep 8

De leukste ideeën voor onvergetelijke dagen op het groep 8 kamp!

 

Tip 1 op kamp:  Lasergamen

Lasergamen in je eigen tuin Lasergamen op een veldje of in het bos. Absoluut een succes. Je kunt met de klas overdag lasergamen, maar zeker ook in de schemering is lasergamen geweldig.

Je kunt verschillende spelvormen spelen en de klasgenoten in 3 à 4 goepen onderverdelen. De guns kunnen ingesteld worden op max. 4 teams (wit, rood, blauw en groen). Een duidelijke instructie met de spelvormen wordt meegeleverd! Je zult zien niet alleen de kinderen zich kostelijk vermaken, ook enkele juffen of meesters zullen niet te stoppen zijn. De laserkisten worden tijdig via PostNL bezorgd en kun je na afloop van het kamp via een PostNL-punt gewoon terugbrengen.  Tip: heb je 30 laserguns nodig bestel dan (3 x 10 guns).

Hoe ziet het lasergamepakket eruit en wat kost het?


Tip 2 op kamp: Expeditie Robinson

Expeditie Robinson kun je spelen met grote groepen tot 32 personen. En daardoor heel erg geschikt voor je kamp in groep 8.

Ongeacht het aantal teams waar je mee gaat spelen – bijvoorbeeld 2 tot 4 teams (met 4 tot 8 personen per team) – je speelt altijd tegen elkaar. Dat maakt het écht leuk en is het ook goed voor het totale groepsgevoel van de kinderen in groep 8.

De teams strijden bij elke opdracht voor het winnen van Robinson dukaten. 

[huge_it_slider id=”79″]

Lees meer over de themakist Expeditie Robinson

 


Tip 3 op kamp: WhatsApp speurtocht

whatsapp speurtocht vanaf 12 jaar
Whatsapp speurtocht compleet voor maar 7,50 euro

Wat organiseer voor jongens en meiden in groep 8? Wat vinden ze nu leuker als een speurtocht met de eigen mobiel.

Je hebt per groepje overigens maar één mobiel nodig (wel met data dus 3G of 4G). Je kunt naar eigen wens nog opdrachten toevoegen of wijzigen die afgestemd zijn op je omgeving of de kinderen. Je krijgt fotopdrachten, geluidsopdrachten, snelheidsopdrachten en wat al niet meer!

Voor maar 7,50 euro een hilarische speurtocht. Leuk om te combineren met chillen en een kampvuur!


Je kunt de WhatsApp speurtocht direct downloaden!

Hoe werkt de WhatsApp speurtocht en hoe kan ik deze bestellen?


 Tip 4 op kamp:  Levend Cluedo

 

cluedo kampcluedoWie heeft de moord gepleegd? Kinderen moeten via aanwijzingen, opdrachten en attributen ontrafelen wie de moord gepleegd heeft.

Durf jij samen met alle verdachten de moord op te lossen die zojuist gepleegd is in huize Drakestijn? Wie heeft de moord gepleegd, in welke kamer en waarmee dan?

Dit spel wordt gespeeld in verschillende (aangewezen ruimten). Dit kan dus binnen en buiten zijn, afhankelijk van het weer. Levend Cluedo wordt met 12 kinderen gespeeld (eventueel bestel je een extra kist).  De themakist bevat alle attributen en een duidelijke beschrijving.

Meer info over Levend Cluedo en wat kost het?

 


 Tip 5   Speel je eigen Escape Room op je eigen locatie tijdens je kamp!

De HIT van dit moment: maak een Escape Room op kamp, in je klas of op een speciale locatie. Richt één ruimte in als Escape Room. Met de spullen uit de themakist die je toegestuurd krijgt is dit erg eenvoudig. De kist zit vol met schilderijen, boeken, typemachine, electronische kluis, key finder, UV zaklamp, cryptische puzzels, sleutels, aanwijzingen, etc. Erg leuk voor de leeftijd 10 – 12 jaar!

Teams van 6 personen gaan op zoek naar de cryptische aanwijzigingen in de attributen die worden aangeleverd. Zeer complete themakist.
Het is ook mogelijk om meerdere ronde’s te spelen, waardoor de Escape Room geschikt is voor grotere groepen! Wel tijdig reserveren gewenst!

Escape Room themakist voor groep 8

[huge_it_slider id=”56″]

 


 Tip 6 op kamp:  Paintball

thuis paintballen populair
Op het kamp paintballen populair in 2017

Paintballen in het bos! Maar zonder blauwe plekken.

‘Normale’paintball-guns werken met luchtdruk, maar deze Paintball guns speciaal voor kinderen werken met veerdruk. Hierdoor gaat het minder hard, maar is het vermaak niet minder. Inclusief van maskers, verfballetjes en overalls. De verfballetjes zijn op waterbasis en kunnen daardoor overal gespeeld worden. Je verdeelt de klas in verschillende teams.

Tip: Om geld te besparen kun je de teams ook laten rouleren en speel je rounde’s van bijvoorbeeld 20 minuten.

Meer info over Paintball en wat kost het?“]


 Tip 7 op kamp:  Meiden Challenge

Hilarische challenges en battles. Let op: dit is alleen voor de meiden in de klas!

Een tikkeltje gewaagde battles voor stoere meiden. Leuk te combineren met een chill avond of een kampvuurtje. Met wie ga jij de battle aan? Prik de ballon door en je weet wie je tegenstander wordt. Makkelijk te organiseren alleen met huis-tuin-en-keuken spullen. Voor maar 7,50 euro een leuke challenge!

Meer info over de Meiden Challenge en dowload de Challenge


 Tip 8 op kamp:  Wie is de Mol?

jacht game wie is de mol kinderfeestjeLeuke spelopdrachten gebaseerd op het bekende TV programma: “Wie is de Mol”. Je wil geld scoren voor je team, maar wie is de mol in jouw groep? Ontdek het en speel dit enerverende spel.

Deze nieuwe themakist is nu te reserveren.

Meer info over themakist Wie is de Mol

 


 

 Tip 9 op kamp:  Silent Disco

silent disco feestje

 

Party time met je klas! Géén gewone disco maar een silent disco. Iedereen ontvangt een draadloze koptelefoon en kan gaan swingen op de beats van één of meerdere DJ’s.

silent disco feestje

 

Deze  themakist is nu te reserveren.

Meer info over themakist Silent Disco

 

 

 


Tip 10: Binnen-activiteiten voor kamp (groep 8)

Heb je ook een creatieve binnen activiteit nodig? In het geval de weersomstandigheden een binnenactiviteit nodig maken en één die past bijkinderen uit groep 8?

Wellicht wil je met de kinderen uit groep 8 ook een binnenactiviteit gaan doen. Lekker creatief bezig zijn. Wat dacht je van een MEMObord maken? Je maakt dan gelijk een mooie herinnering aan de dagen van het kamp!

Wat jongens en meiden in groep 8 zéker leuk vinden is om groene slijm te maken!

groene slijm kinderfeestje

Andere ideeën badolie maken, haargel maken of parfum maken?

 

Parfum maken

De meiden kunnen zelf meerdere geurtjes maken en ze krijgen een parfumflesje mee naar huis. Zo kunnen ze nog lang en lekker nagenieten van het parfumfeestje! Écht een meidenfeestje!

Je kunt het feestje zelf begeleiden, bij het pakket zit een duidelijke handleiding. Het parfum pakket is geschikt voor 6, 8, 10 óf 12 kinderen

 

Vragen over zelf parfum maken