Kinderfeestje en Corona virus: Kinderfeestje thuis veiliger.

corona en kinderfeestje

Corona en je kinderfeestje: 
Kinderfeestje thuis vieren is veiliger.

 

Corana en je kinderfeestje

 

Laatste weken/maanden veel nieuws over het Corona virus. Zeker met de nieuwe verscherpte maatregelen tot 6 april. Kun je nu nog wel je kinderfeestje organiseren? Een goede afweging is belangrijk en het kan nog …. maar let op enkele zaken. Zoals: wat zijn de richtlijnen van de overheid en hoe denkt Kinderfeestje-Idee met je mee?

Ga je naar een locatie buitenshuis waar meerdere kinderen uit een ruime regio komen (denk aan zwembad, binnenspeeltuin, etc), dan is het besmettingsgevaar enigszins aanwezig. Het organiseren van een kinderfeestje buiten de deur is wel mogelijk, maar erg discutabel geworden. We adviseren om dat niet te doen.

Een kinderfeestje thuis is veel veiliger.  Immers de meeste kinderen die uitgenodigd zijn zullen ook op dezelfde school of in dezelfde klas zitten. Kinderen komen dus niet in aanraking met kinderen uit een andere omgeving. Maar het blijft een eigen inschatting.

Gelden er van overheidswege géén restricties dan kun je het kinderfeestje dus gewoon vieren. Immers de kinderen komen niet in aanraking met andere kinderen buiten hun ‘gewone’ huidige sociale vriendenkring.

Kinderfeestje ideeën

Zijn kinderen grieperig?
Vanzelfsprekend is het verstandig om de kinderen die niet grieperig zijn ook niet te laten komen op het feestje.

Vanuit overheidswege zijn  evenementen met méér dan 100 personen* afgelast. En gaan scholen tot 6 april 2020 dicht.

* = status 15 maart 2020

Bij een feestje thuis kun je dus tóch een leuk en stoer kinderfeestje vieren terwijl je nieuwe contactmomenten met andere kinderen buiten je regio uitsluit of minimaal sterk beperkt.

Vanwege de aangescherpte regelgeving van de overheid (d.d. 15 maart) en de scholen dichtgaan, gaan we flexibeler om met het kosteloos verzetten van je feestje. (Ook als je de nieuwe datum nog niet weet).

 

corona kinderfeestje

 

#stay at home: hoe kun je je met je gezin of je vrienden/vriendinnen thuis vermaken? 

Neem een kijkje bij de categorie die je het meest aanspreekt: