speurtocht maken – de 8 beste ideeën

 

Kinderen vinden een speurtocht geweldig! Maar hoe ga je een leuke speurtocht maken voor je kinderfeestje? Het is natuurlijk wel leuk als je een speurtocht maakt die van deze tijd. Vandaar dat wij de leukste ideeën voor je op een rijtje hebben gezet. Dus ga aan de slag en ga een eigentijdse speurtocht maken!

1. WhatsApp speurtocht maken

whatsapp speurtocht vanaf 12 jaar
Whatsapp speurtocht leuk met je mobiel!

Wat organiseer voor jongens en meiden die al wat ouder zijn? Je doet ze een groot plezier met een WhatsApp-speurtocht met de (eigen) mobiel. Leeftijd 9- 13 jaar. Voor maar 7,50 euro download je een WhatsApp-speurtocht voor een spetterend feestje. Leuk om te combineren met chillen of dansen!

We hebben dubbel gelegen van het lachen…

De jongens en meiden gaan op pad.. onderweg krijgen ze hilarisch leuke opdrachten. Dit kunnen film opdrachten zijn, maar ook geluidsopdrachten en snelheidsopdrachten. Gegarandeerd succes!


Meer info & bestellen: WhatApp speurtocht maken

 


2. GPS speurtocht makengps speurtocht maken kinderfeestje

Huur een eigen GPS ontvanger (al voor 15 euro p/stuk te huur). Elk groepje krijgt een eigen GPS ontvanger mee. De GPS speurtocht is geschikt voor elke leeftijd vanaf 7 jaar. De kinderen worden gestuurd middels het kompas naar de vooraf gestelde merkpunten (waypoints), daar krijgen zij een opdracht of misschien moeten ze zelfs wel een schatkist vinden.

Ze voelen zich échte schatzoekers…

Eenvoudig een route uitzetten en voor de kinderen spannend om de uitgezette ‘track’ te volgen. De stoerste manier om je weg te vinden. De GPS ontvanger werkt ook in dichte bossen en bij hoge gebouwen. Combineer dit met leuke opdrachten, bijvoorbeeld van een QR speurtocht.


Meer info & bestellen: GPS speurtocht maken

 


3. Escape Room speurtocht

Erg populair op dit moment is een Escape Room. Wist jij dat je deze Escape Room ook gewoon thuis kan maken? Geschikte leeftijd 9-12 jaar! Een themakist met alle attributen en (verborgen) puzzels is te huur. Zo creëer je een speurtocht in huis! Ongeacht van het weer kan het thuis gespeeld worden.

Ontsnap nu het nog kan!

Een zinderende game waarbij je alle (geheime) attributen met cryptische aanwijzingen moet volgen om te ontsnappen. Hoe werkt het? Je bouwt één ruimte in huis om tot Escape Room. Dit kan natuurlijk ook je zolder, tuinhuis of garage zijn. Dan beginnen de kinderen aan de zoektocht…. maar let op de tijd tikt door!

 • De grote themakist met veel spullen
 • Vind de 5 sleutels voor de bom afgaat
 • De tijd tikt door....
 • Lees het boek van De Meester
 • Ontrafel het verboren bericht
  Ontrafel het verboren bericht
 • Kun jij de code van de elektronische kluis ontcijferen?
  Kun jij de code van de elektronische kluis ontcijferen?
 • Vind verborgen boodschappen
 • Volg de aanwijzingen
 • Met veel aandacht wordt er gezocht..
 • Kraak het 10 cijferige hangslot
  Kraak het 10 cijferige hangslot
 • Vind de juiste sleutels
 • Hou de klok in de gaten je hebt maar één uur!
  Hou de klok in de gaten je hebt maar één uur!
 • Ontdek de verborgen boodschap
  Ontdek de verborgen boodschap
 • Maakt het schilderij geluid?
  Maakt het schilderij geluid?
 • Opgesloten in de kajuit van een piratenschip
  Opgesloten in de kajuit van een piratenschip
 • en cryptische aanwijzingen
  en cryptische aanwijzingen
 • Kraak de code
 • Ontcijfer de code van de flessenpost
 • Escape room voor thuis...spannend tot de laatste minuut
 • Een boek is een boek of toch niet?
 • Heb jij de sleutel van de kluis?
 • Vlucht nu het nog kan!

Populaire en spannende speurtocht om te ontsnappen. Speel de Escape Room thuis! Kinderen volgen geheime aanwijzingen om te ontsnappen… ontsnap voor de bom ontploft!


Meer info & bestellen: Escape Room speurtocht maken

 


4. Meiden Challenge maken

Meiden challenge feestje
Leuke challenge voor meiden van 12 tot 16 jaar.

Meiden tussen de 12 en 16 jaar willen geen traditioneel kinderfeestje meer. Lekker chillen en kletsen op je feest vinden ze leuk, maar liefst toch nog afgewisseld met een hilarische activiteit. In een meiden challenge dagen de vriendinnen elkaar uit. Echt om te lachen! Vooral opdrachten voor op locatie. Misschien geen échte speurtocht, maar leuk genoeg om hier te benoemen.

Leuk te combineren met een chill feestje

“Doe een persoon na die op dit feest je is”, “plaats 10 minuten een onderkin-foto op je tijdlijn” en veel meer challenges en battles. Hilarisch en gegarandeerd lachen!


Meer info & bestellen: Meiden Challenge maken

 


5. QR speurtocht maken

 

Leuke QR speurtocht voor leeftijd 7 tot 10 jaar! Je loopt de route en onderweg ontdek je QR codes op bomen en andere plekken. Ga op pad met de mobiel (of tablet) en ontdek verborgen QR aanwijzingen. Los de puzzels, rebussen, geluidsfragementen en video’s op! Voor maar 7,50 euro kun je direct een QR speurtocht downloaden.

qr speurtochtQR speurtocht vraag

QR inscannen en…… weet jij wie deze rapper is?

De QR code inscannen; wat zal de nieuwe opdracht zijn? Leuk te combineren ook met een GPS speurtocht.


Meer info & bestellen: QR speurtocht maken

 


6. Zelf speurtocht maken (met beetje hulp)

speurtocht spelletjes kinderfeestje hulp bij speurtochtNatuurlijk is het ook leuk om helemaal zelf een speurtocht te maken.  Wat dacht je van een foto speurtocht of een speurtocht met pijlen of lintjes aan de boom.  Of maak een routekaart van jouw omgeving. Maar zou het dan niet handig zijn om geholpen te worden met allerlei soorten spelletjes die je kunt doen? Of met de oorkondes die je wil maken. Zodat je niet alles zelf hoeft te doen! Voor maar 5 euro kun je de beste ideeën en spelletjes voor je speurtocht direct downloaden.

huren lasergame pistolenTIP: combineer je eigen speurtocht ook met het huren van laserguns

 

Maak de leukste speurtochten zelf! Kies wat je gebruikt en bedenk leuke spelletjes.


Meer info & bestellen: Hulp bij speurtocht maken


7. Wie is de Mol – speurtocht maken

wie is de mol kinderfeestje thuisGebaseerd op het populaire TV programma “Wie is de Mol” is er een themakist te huur, waarmee je deze speurtocht naar de ontmaskering zelf kunt spelen. Met leuke opdrachten zoals:  “Verzamel zoveel mogelijk MOL-geld, maar let op dat je niet door de laserpistolen wordt geraakt”.  Een themakist inclusief walkie-talkies, MOL geld, MOL jokers, laserpistolen, attributen, seinspellen en nog veel meer.

NIEUW van Kinderfeestje-Idee

 

Ontmasker jij de Mol? Of ben je zelf de Mol. Een spannend spel met leuke opdrachten om zoveel mogelijk MOL geld te verdienen.


Meer info & bestellen: Wie is de Mol-speurtocht maken

 


8. Levend Cluedo speurtocht maken

Cluedo-kinderfeestje speurtocht maken

Deze speurtocht speel je in huis. Creëer je diverse ruimte in huis in elke ruimte vinden de kinderen aanwijzigingen om de moordenaar te vinden. Een themakist Cluedo met alle attributen is te huur.

 Weet jij wie de moord gepleegd heeft?

 

Een spannend spel met leuke opdrachten om de moordenaar te ontrafelen!


Meer info & bestellen Levend Cluedo speurtocht maken