Kinderfeestjes 11 jaar en 12 jaar

Jongens en meiden van 11 en 12 jaar willen een stoer feestje. Zij worden al steeds zelfstandiger. 11 jaar kinderfeestje 12 jaar kinderfeestjeNog steeds hebben zij hulp en structuur nodig, maar je kunt hen al veel meer loslaten. Deze pagina helpt kinderen en ouders om voor deze leeftijd een leuke activiteit te vinden. 

Wat is belangrijk bij deze leeftijd?

U kunt nu veel van de organisatie aan uw tiener zelf overlaten en ze weten precies wat ze willen. Maar of dat laatste nou een voordeel is…

Jongens feestje 11 en 12 jaar:

Jongens, maar natuurlijk ook stoere meiden, gaan het duel aan met hun vrienden tijdens het paintballen of lasergamen.  Lasergamen of Paintballen kan dus ook gewoon thuis in de tuin of in een parkje in de buurt gespeeld worden. Ook leuk: lekker racen en dus gaan karten. Nog niet actief genoeg? Dan kunnen ze hun lef en uithoudingsvermogen testen met een survival.

Meidenfeestje van 11 en 12 jaar:
Jongedames van 11 en 12 jaar zijn in beginstadium van hun ontwikkeling. Uiterlijk wordt op deze leeftijd al belangrijk. Tijdens een beautyworkshop leren de meiden de effecten van verschillende make-up kennen passend bij hun leeftijd. Zijn ze niet oogverblindend?  Combineer het met een fotoshoot en het is een onvergetelijke dag. Denk bijvoorbeeld ook aan een parfumfeestje. Dit kan ook gewoon thuis!

Willen de meiden thuis lekker chillen met muziek. Combineer dit dan met een

meiden challange (leuke hilarische opdrachten en battles speciaal voor meiden) of een Whats App speurtocht (leuke opdrachten met je mobiel geschikt voor jongens én meiden)

Er zijn nog heel veel andere leuke ideeën voor jongens en meiden, van actief tot creatief.  U ziet, voor iedere tiener is een origineel feest te organiseren. Nu nog een keuze maken tussen alle leuke activiteiten en dan kunnen de vrienden en vriendinnen worden uitgenodigd.

Feestjes voor tieners!
Wat ga je organiseren?

 

Kies je type tienerfeestje:


Planning kinderfeestje 11 jaar en 12 jaar

Betrek kinderen van 9 a 10 jaar bij de voorbereiding van het kinderfeest. Laat ze helpen bij het maken van uitnodigingen, decoraties en de planning van de activiteiten van uw kinderfeestje thuis.

Waar gaat het gebeuren?

 • Wordt het een groot feest (bijvoorbeeld omdat dit het laatste jaar op de basisschool is), kies dan liever voor een garage, schuur of zaaltje.
 • Combineer een ‘chilfeestje’ thuis bijvoorbeeld met een leuke speurtocht (tip: WhatsApp speurtocht) of wat dacht je dat zij de opdracht krijgen om binnen één uur te ontsnappen uit een kamer door het vinden van cryptische aanwijzingen (Escape Room thuis)
 • Een alternatief is om je kind met een select groepje gasten mee te nemen naar de bioscoop of een restaurant. Chinees valt meestal goed in de smaak. Er zijn pizzeria’s waar de kinderen hun eigen pizza kunnen klaarmaken.

Hoe laat?

 • Voor deze leeftijdsgroep hoeft het kinderfeestje niet perse ‘s-middags gevierd te worden, je doet hen veel plezier met een feestje vroeg in de avond.
 • Slaapfeestjes zijn populair bij kinderen van deze leeftijd. Meestal beginnen ze vrijdagmiddag meteen na school (zodat ze in het weekend bij kunnen komen) of op een zaterdag. Laat de gasten dan bijvoorbeeld om 6 of 7  uur komen.

 


Top 5 kinderfeestjes thuis
kinderfeestjes 11 jaar en 12 jaar 

 1. Actief feestje:
  1. Lasergamen speel in je eigen tuin, op een veldje of bos in de buurt (huur een lasergamekist met 10 of meer guns en targets)
  2. Escape Room ontsnapping thuis, bouw één kamer om tot escaperoom. Je hebt 1 uur om te ontsnappen. Alle attributen met cryptische aanwijzingen krijg je thuis!
  3. Levend Cluedo wie heeft de moord gepleegd? spel gespeeld in en rondom je huis
  4. Paintball thuis - speel in een bos - paintball geschikt voor deze leeftijd dus zonder blauwe plekken!
  5. Meiden Challenge met wie ga jij "battlen"? - durf jij jouw challenge? hilarisch vermaak!
  6. WhatsApp speurtocht erg populair bij tieners de whatsapp challenge: film- foto- geluids- en snelheidsopdrachten.
 2. Creatieve feestjes: 
  1. Zelf parfum maken creëer de lekkerste luchtjes; complete set met mooie parfumflesjes
  2. Groene slime maken je eigen potje groene slime maken (eductatief en creatief)
  3. Lipgloss maken  leuk voor een beauty feestje
 3. Thema feestjes,
  1.  Griezelfeestje. griezelen in het thema...
  2. Bekijk alle themafeestjes.
 4. Kook- en bakfeestjes
  1. Boltaartjes maken!
 5. Knutselen
  1. Memobord maken speciaal creatieve bezigheid voor oudere kinderen
  2. Mozaïeken kooppakket mozaïeken

Tip:  kinderen in deze leeftijd kunnen al meer dan je denkt. Begeleid de kinderen van een afstandje en zie hoe ze elkaar vanzelf bijsturen.


Wat zet je de kinderen voor?

 • Wat oudere kinderen zijn al voor meer zaken in , dus culinair heb je meer mogelijkheden. Pizza’s en friet gaan er altijd in, gekocht of zelfgemaakt, net als hotdogs en hamburgers.
 • Bij een groot feest of discofeestje doet een buffet het altijd goed. Bovendien hoef je dan niet zo veel stoelen te regelen. Snacken vinden kinderen van deze leeftijd meestal ook leuker dan een echte maaltijd aan tafel.

Slaapfeestje en kies je nog voor bedankjes?

 • Na een slaapfeestje hoef je de kinderen niets mee naar huis te geven. Als je kind al eens een slaapfeestje bij iemand heeft gehad, weet je wat er gebruikelijk is. Spreek wel vooraf de tijd af waarop de kinderen weer opgehaald worden. Je kunt zelf bepalen of je wil afsluiten met ontbijtje.
 • Kies je tóch voor een afscheidscadeautje of bedankje? Voor meisjes kun je denken aan goedkope make-up, sieraden, glitterhaarspeldjes  of een kleine tasjes. Warenhuizen, Hema , Action, speelgoedwinkels en dergelijke bieden volop keuze.
 • Jongens maak je blij met bijvoorbeeld een spel kaarten, mini zaklantaarn of laserlampje, sleutelhanger of ander gadgets op zakformaat.
 • Bij bijvoorbeeld een griezelfeest kun je de gasten een gadget meegeven in het thema van de middag/avond, dat geldt natuurlijk ook voor andere thema’s.
 • Bij een knutselfeest is de gemaakte creatie voldoende als afscheidscadeautje.
  Meiden challenge feestje

  Leuke challenge voor meiden . Te combineren met een chill feestje!

Spelletjes en activiteiten
Voor georganiseerde spelletjes worden de kinderen nu misschien iets te groot, maar toch stellen ze het op prijs als er enige structuur in het feest zit. En dat er een activiteit aan het feestje is gekoppeld, bijvoorbeeld een  Meiden Challenge of eenWhats-App speurtocht.

Ze kunnen dan chillen (wat dansen, drinken, kletsen en lol maken), maar hebben toch nog een leuke activiteit die zeker niet kinderachtig is.

 


Ideeën voor 11 en 12 jarige

Bekijk de leukste ideeën voor JONGENS
Actieve kinderfeestjes
Creatieve kinderfeestjes
Speurtocht kinderfeestje
Bekijk de leukste ideeën voor MEIDEN
Actieve kinderfeestjes
Creatieve kinderfeestjes
Speurtocht kinderfeestje
Beauty feestjes
Thema kinderfeestje meiden

 Let’s get the party started!

Wat voor soort kinderfeestje thuis spreekt je aan?

de leukste kinderfeestjes kinderfeestje-idee