Kinderfeestjes 9 jaar en 10 jaar

Een kinderfeestje voor jongens en meiden van 9 of 10 jaar organiseren vereist een iets andere aanpak. Kinderen van deze leeftijd hebben wel een geplande structuur en een activiteit nodig, maar willen minder een spelmatige of te kinderachtige  activiteit. Wij helpen je om kinderfeestjes 9 jaar of 10 jaar te organiseren. Succes!

kinderfeestjes 9 jaar kinderfeestjes 10 jaar - leuke ideeën

Planning kinderfeestjes 9 jaar en 10 jaar

Betrek kinderen van 9 a 10 jaar bij de voorbereiding van het kinderfeest. Laat ze helpen bij het maken van uitnodigingen, decoraties en de planning van de activiteiten van uw kinderfeestje thuis.

Waar gaat het gebeuren?

 • Een themafeest met alles erop en eraan kun je het best thuis houden, want dan heb je ruim de tijd om alle versieringen en  decoraties aan te brengen. Hulp daarbij van een themakist zorgt ervoor dat je al het materiaal in één keer in huis hebt. Wordt het een groot feest (bijvoorbeeld omdat dit het laatste jaar op de basisschool is), kies dan liever voor een garage, schuur of zaaltje.
 • Een alternatief is om je kind met een select groepje gasten mee te nemen naar de bioscoop of een restaurant.

  Chinees valt meestal goed in de smaak. Er zijn pizzeria’s waar de kinderen hun eigen pizza kunnen klaarmaken.

Wat organiseer je?   

Ideeën voor 9 en 10 jarige

Bekijk de leukste ideeën voor JONGENS
Actieve kinderfeestjes
Creatieve kinderfeestjes
Speurtocht kinderfeestje
Beauty feestjes (jongens)
Thema kinderfeestje jongens

Bekijk de leukste ideeën voor MEIDEN
Actieve kinderfeestjes
Creatieve kinderfeestjes
Speurtocht kinderfeestje
Beauty feestjes
Thema kinderfeestje meiden

Top 5 kinderfeestjes

lasergame huren thuis light strike
Lasergamen in je eigen tuin of in een bos. Al voor 50 euro 10 guns.

populairste kinderfeestjes voor leeftijd 9 jaar en 10 jaar:

 1. Creatieve feestjes: zelf parfum maken (meiden), groene slime maken (jongens en meiden) of lipgloss maken
 2. Stoer feestje: zoals lasergamen thuis ,  QR speurtocht, ontdek wie de moord heeft gepleegd in Levend Cluedo , speel je eigen Escape Room ontsnapping thuis, speel Paintball in het bos  of ga voor een hilarische WhatsApp speurtocht
 3. Creatief  bijvoorbeeld maak je eigen memobord,  haargel,  badolie maken of mozaïeken
 4. Kook- en bakfeestjes met vriendinnen boltaartjes maken
 5. Thema feestjes, zoals: Pippi Langkous feestje of een griezel feestje  Bekijk alle themafeestjes.

Tip:  kinderen in deze leeftijd kunnen al meer dan je denkt. Begeleid de kinderen van een afstandje en zie hoe ze elkaar vanzelf bijsturen.

 


Hoe laat?

 • zelf parfum maken parfumfeestje kinderfeestje-
  Parfumfeestje is altijd een succes met meiden!

  Voor deze leeftijdsgroep hoeft het kinderfeestje niet perse ‘s-middags gevierd te worden. Je doet hen veel plezier met een feestje vroeg in de avond.

 • Slaapfeestjes zijn populair bij kinderen van deze leeftijd. Meestal beginnen ze vrijdagmiddag meteen na school (zodat ze in het weekend bij kunnen komen) of op een zaterdag. Laat de gasten dan bijvoorbeeld om 6 of 7  uur komen.

Wat zet je de kinderen voor?

 • Wat oudere kinderen zijn al voor meer zaken in , dus culinair heb je meer mogelijkheden. Pizza’s en friet gaan er altijd in, gekocht of zelfgemaakt, net als hotdogs en hamburgers.
 • Bij een groot feest of discofeestje doet een buffet het altijd goed. Bovendien hoef je danniet zo veel stoelen te regelen. Snacken vinden kinderen van deze leeftijd meestal ook leuker dan een echtemaaltijd aan tafel.

Spelletjes en activiteiten

Voor georganiseerde spelletjes worden de kinderen nu misschien iets te groot, maar toch stellen ze het op prijs als er enige structuur in het feest zit. En dat er een activiteit aan het feestje is gekoppeld, bijvoorbeeld een Whats-App speurtocht of gezamenlijk Parfum of Zeepjes maken wordt erg gewaardeerd.

Kinderfeestjes 9 jaar en 10 jaar :
Ben je er al uit?

Laat je kind zélf kiezen! Zij weten vaak zelf al wat nog leuk is voor de eigen leeftijd!

Nog meer ideeën? Kies je categorie

 


 

Prijsjes en bedankcadeautjes

 • Na een slaapfeestje hoef je de kinderen niets mee naar huis te geven. Als je kind al eens een slaapfeestje bij iemand heeft gehad, weet je wat er gebruikelijk is.Spreek wel vooraf de tijd af waarop de kinderen weer opgehaald worden. Je kunt zelf bepalen of je wil afsluiten met ontbijtje.
  ESCAPE ROOM thuis kinderfeestje
  Ontdek cryptische aanwijzingen in de attributen en puzzels om te ontsnappen. Bouw je eigen Escape Room met deze themakist
 • Kies je tóch voor een afscheidscadeautje of bedankje? Voor meisjes kun je denken aan goedkope make-up, sieraden, glitterhaarspeldjes  of een kleine tasjes. Warenhuizen, Hema , Action, speelgoedwinkels en dergelijke bieden volop keuze.
 • Jongens maak je blij met bijvoorbeeld een spel kaarten, mini zaklantaarn of laserlampje, sleutelhanger of ander gadgets op zakformaat.
 • Bij bijvoorbeeld een lasergame-feestje, escape room of  griezelfeest kun je de gasten een gadget meegeven in het thema van de middag/avond, dat geldt natuurlijk ook voor andere thema’s.
 • Bij een knutselfeest zoals memobord, parfum, lipgloss, zeepketting, etc.  is de gemaakte creatie voldoende als afscheidscadeautje.

Het voordeel van deze leeftijdsgroep dat ze voor vrijwel alle spelletjes in zijn!

 • Hier zijn ideeën hoe je de meegebrachte cadeautjes op een leuke manier kunt laten uitpakken.
 • Wat voor soort kinderfeestje thuis spreekt je het meest aan?kinderfeestjes 9 jaar thuis organiseren


Kinderfeestjes voor 9 en 10 jarige

 

Laatste nieuws en ideeën

[wcps id=”7759″]