Onderzoek kinderfeestjes 2018: hoeveel kinderen nodig je uit?

hoeveel kinderen uitnodigen-kinderfeeste-idee

In 2018 is er een grootschalig onderzoek gedaan naar hoeveel kinderen nodig je uit voor je kinderfeestje. Waar worden de grootste kinderfeestjes gevierd? De grootste feestbeesten vind je in Brabant.

Brabantse kinderen nodigen de meeste kinderen uit

Van alle provincies in Nederland nodigen Brabantse feestvarkens de meeste kinderen uit voor hun kinderfeestje. Noord-Brabantse kinderen sturen gemiddeld naar 13,5 vriendjes en vriendinnetjes een uitnodiging voor hun partijtje. En met 6,8 uitnodigingen vragen kinderen uit de provincie Groningen de minste kinderen op hun verjaardagsfeestje.Van alle gemeenten in Nederland worden in Assen de kleinste feestjes gevierd, met 5,6 kinderen. Kinderen in Zeist zijn koploper in het versturen van uitnodigingen. Zij nodigen gemiddeld namelijk 21,5 kinderen uit voor hun verjaardag!

Meisjes nodigen meer kinderen uit dan dat jongens doen!

Gemiddeld nodigen meisjes 12 kinderen per feestje uit, tegenover bijna 11 kinderen op jongensfeestjes. Ook daalt het aantal genodigden elk jaar. In 2016 werden nog 12,8 kinderen uitgenodigd. Aan het begin van 2018 was dat een kind minder, met 11,8 kinderen per feestje.

‘Verjaardagsprotocol’ van De Luizenmoeder wordt genegeerd

hoeveel kinderen uitnodigen-kinderfeeste-idee

In de comedyserie De Luizenmoeder mogen de leerlingen hun uitnodigingen niet meer op het schoolplein uitdelen. Maar we lijken dit ‘verjaardagsprotocol’ niet te volgen. Ruim 60% van de jarigen deelt op school of om rond te brengen. Een derde van de kinderen stuurt zijn uitnodigingen rechtstreeks naar de ontvangers.

 

Wat zijn populaire kinderfeestjes in 2018?

Je ziet dat in 2018 diverse kinderfeestjes thuis erg populair zijn. Wat zijn de populaire kinderfeestjes thuis?
Denk dan bijvoorbeeld aan actieve feestjes zoals: lasergamen thuis, een escaperoom die je thuis zelf kan maken, een wie is de mol feestje  of een voetbalfeestje.
Ook creatieve feestjes zoals parfum makengroene slijm maken,  een memobord of een zeepketting maken scoren hoog.

wie-is-de-mol-notitieboekje
Een Wie is de Mol kinderfeestje gebaseerd op het populaire TV programma is erg populair. Wie gedraagt zich verdacht? Noteer dat in je notitieboekje. Ontmasker De Mol. Of ben je zélf De Mol?

Voor de jongere kinderen zijn themafeestjes erg populair.  Wat is er nu leuker om jezelf te verkleden en met je fantasie op de loop gaan?En leuke spelletjes te spelen die passen bij het thema. Traditioneel scoren een brandweerfeestje, prinsessenfeestje, ridderfeestje of een disney feestje erg goed.
Maar ook de nieuwe themafeestjes zoals: superhelden feestje, lego ninjago feeestje of Junglefeestje á la Freek Vonk doen het goed.

Bekijk hier populaire kinderfeestjes 2018

onderzoek kinderfeestjes 2018 hoeveel kinderen nodig je uit


Bronvermelding: Door het onderzoeken van 150.000 bestellingen door de kaartenwebshop van kaartje2go konden zij bepalen welke regio’s meer of minder kinderen uitnodigen.