School open: kinderfeestje thuis < 12 jaar kan weer

school

kinderen <12 jaar kunnen kinderfeestje thuis weer gaan plannen

Kabinet heeft een versoepeling van de Corona maatregelen aangekondigd. De meeste urgentie krijgt het onderwijs en de kinderopvang. Na 11 mei mogen kinderen weer naar school. Ook mogen kinderen onder de 12 jaar weer onderling contact hebben en sporten. Geen belemmering meer om een kinderfeestje thuis  te gaan organiseren!

 

Kinderen blijken uit onderzoek het virus niet of minimaal over te dragen. Ze besmetten elkaar minimaal. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft dit ook aangegeven aan het kabinet. Daarnaast zijn er verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat kinderen minder vaak klachten krijgen bij een besmetting. Kinderen besmetten elkaar minder snel. Na de meivakantie zullen basisschool, kinderopvang, buitenschoolse opvang en het speciaal onderwijs weer opengaan.

Kinderen <12  mogen weer sporten en in contact komen met elkaar.
Voor hen geldt de anderhalve samenleving niet meer.

Kinderen mogen ook weer vanaf 28 april gaan sporten. Voor kinderen onder de twaalf jaar geldt dat zij buiten de 1,5 meter afstandsregel vallen. Aangezien zij nauwelijks vatbaar zijn voor het virus en het virus veel minder overdragen. Zij mogen dus weer hun sport beoefenen en weer (gewoon) kind zijn.

Er is geen bezwaar meer om een kinderfeestje thuis, schoolkamp of klassefeest te vieren

Een kinderfeestje thuis vieren of je kamp voor groep 8 organiseren met alleen klasgenoten is dus mogelijk. Immers de meeste kinderen die uitgenodigd zijn zullen ook op dezelfde school of in dezelfde klas zitten. Kinderen komen dus niet in aanraking met kinderen uit een andere omgeving. Ook bij het sporten en op school hebben de kinderen immers weer contact met elkaar. 

Kinderfeestje thuis

Kies wel voor een kinderfeestje thuis of in je eigen omgeving. Hoewel de meeste locaties zoals zwembaden en indoor speeltuinen nog gesloten zijn, zijn dit de omgevingen waar je nog wel met anderen in aanraking kunt komen. Kies dus voor een feestje met alléén je klasgenoten. En speel het in een (thuis) omgeving waar géén andere mensen komen.


 

Richtlijnen kinderfeestje thuis:

Conform Landelijk Informatie.nr Rijksoverheid Corona 0800–1351
  • richt het op kinderen 12 jaar en jonger
  • nodig school- of klasgenoten uit (waar zij al contact mee hebt)
  • plan je feestje na 11 mei wanneer scholen weer open zijn
  • kies voor een beschermde (thuis) omgeving
  • vermijd contact buiten de eigen regio (kom niet in aanraking met anderen)
  • houd de normale hygiëne regels in acht
  • reserveer tijdig de populaire themakisten voor feestjes 

 

Tijdig populaire themakisten reserveren voor feestjes na 11 mei

Het is verstandig om je kinderfeestje tijdig te reserveren. Mei en juni zijn normaal al de drukste maanden van het jaar. Door de verzettingen en inhaalslag van de eerdere maanden is de verwachting dat populaire themakisten snel niet meer beschikbaar zijn. Bekijk hier de populairste kinderfeestjes per leeftijd.

Je mag altijd je feestje kosteloos nog verzetten. Bijvoorbeeld ook als de maatregelen van de overheid toch weer aangepast worden.  Je ontvangt de spullen thuis via Post.nl en kunt ze weer eenvoudig terugsturen via een Post.nl punt bij je in de buurt. Je hoeft dus ook bij de levering niet in aanraking met anderen te komen. Zo heb je dus tóch een leuk feestje voor je zoon of dochter.

Een kinderfeestje thuis is dus veel veiliger.  Zeker als de kinderen weer naar school gaan is er weinig reden om het feestje niet door te laten gaan.