Trakteren op school! (10 ideeën)

Hoera, je kind is bijna jarig. Dat betekent een traktatie op school. En daar kom jij meestal om de hoek kijken. Op zoek naar creatieve kindertraktaties? Hier tien lekkere tips voor je. Dat wordt leuk trakteren op school!

Trakteren op school met eet-schilderijtjes

trakteren op school schilderijtjes

Nodig: verschillende kaakjes, kleine smarties, glazuurstiften, frostysheets
Zo maak je het: Laat frostysheets (met plaatjes of foto’s die jij wilt) maken. Knip ze op maat uit en plak ze vast met de glazuurstift. Lijm er met de glazuurstift vervolgens een lijstje op van smarties. Ook leuk: een bloem van smarties!
Presenteer op een schilderijlijst.

Trakteren met muffins van abrikozen

trakteren muffins kinderfeestje
Nodig (voor 6 stuks): 2 eieren, 2 eetlepels gesmolten kokosvet, 3 eetlepels ongezoete appelmoes, 2 eetlepels water, 160 gram amandelmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 eetlepel kaneel, 75 gram abrikozen in dunne reepjes, vormpjes (jetjesenjobjes.nl) en toppers zoals hertjes en ballerina’s (maakjetaart.nl) Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de ‘natte’ ingrediënten (eieren, kokosvet, appelmoes en water) in een kom tot een romig mengsel. Roer daar de amandelmeel, bakpoeder en kaneel door. Schep er tot slot de abrikozenreepjes door. Verdeel over de bakvormpjes en bak in 20-25 minuten gaar.

Trakteren op school met een Schateiland
trakteren schateiland kinderfeestje
Nodig: eierkoeken, schatkaart, vlaggetjes piraat, palmboomprikkers, zwaardjes (allemaal sistersinwonderland.nl)
Zo maak je het: Leg de eierkoeken op de schatkaart en graaf met een theelepeltje kuiltjes in het midden van de koeken. Prik de palmboom, piratenvlag en zwaard er ter decoratie in.

Trakteren op school met een Mini-pompoensoep

trakteren op school pompoensoep
Nodig: mandarijnen, komkommer, zoethout, keteltjes (feestwinkel) Zo maak je het: Pel de mandarijnen en snijd ‘stokjes’ van de komkommer. Steek de komkommer boven in de mandarijn en je hebt een pompoen. Uitdelen met de keteltjes en een roerstokje van zoethout.

Trakteren met Paashaasjes
trakteren paashaasjes
Nodig: rozijnendoosjes, wit papier, zwarte en roze stift Zo maak je het: Pak de doosjes netjes in in wit papier en teken er konijngezichtjes op. Knip uit een ander vel oortjes, dit doe je sneller door het papier een paar keer dubbel te vouwen zodat je in een keer veel oortjes hebt. Plak die op de doosjes en klaar is je (paas)traktatie.

Trakteren met Rijstpops
trakteren rijstpops
Nodig (voor 12 stuks): 100 gram marshmallows, 100 gram Rice Krispies (of andere ontbijtpofs), 3 eetlepels kokosvet, kokosvet om handen mee in te vetten, papieren rietjes (jetjesenjobjes.nl) en muffin vormpjes (AH)
Zo maak je het: Smelt de marshmallows in een sauspan met een dikke bodem, op een heel laag vuur. Roer goed door zodat het niet aanbrandt. Je krijgt zo een heel kleverig, dik mengsel. Spatel dit door een kom met de Rice Krispies. Vorm er als alles bedekt is met ingevette handen 12 bolletjes van. Steek er een half rietje in en laat drogen en uitharden in muffinvormpjes.

Trakteren met Fruittapas
trakteren fruittappas
Nodig: vers fruit, prikkers, maskingtape
Zo maak je het: Versier de prikkers met de tape. Gebruik hiervoor dezelfde kleurtjes als je fruit. Snij het fruit in hapklare stukken en prik aan de stokjes.

Trakteren op school met een Broodlolly
trakteren op school broodlolly
Nodig (voor 20-24 stuks): wit casino brood in lange plakken, jam, zuivelspread, besjes, satéprikkers, maskingtape
Zo maak je het: Maak vlaggetjes aan de prikkers door de tape er dubbel omheen te vouwen en in te knippen. Neem een plak brood en rol die plat met een deegroller. Besmeer vervolgens (niet te dik) met de zuivelspread en daarna jam. Rol de lap brood op en verpak ‘m strak in de vershoudfolie. Leg een uurtje in de koelkast voordat je er dikke plakken van kan snijden. Prik met 2 besjes op een stokje.

Trakteren op school met Babybel-taartjes
trakteren babybel
Nodig: Babybel kaasjes, kaarsjes (langzalzeleven.com), confetti
Zo maak je het: Haal de folie van de kaasjes en stapel ze op of bouw er een lagentaart van. Prik er kaarsjes in en strooi er confetti overheen.

Trakteren op school met Rijstwafel vlinders
tractatie1-
Nodig: rijstwafels met yoghurt, witte chocoladepasta, hartjes (maakjetaart.nl), uitsteekvorm van vlinder.
Zo maak je het: steek vlinders uit de rijstwafels en decoreer ze door er met witte chocoladepasta hartjes op te plakken. Natuurlijk kun je ook andere vormen gebruiken dan vlinders.

 

Bron oudersvannu