Spelletjes: Uitpakken cadeautjes kinderfeestje


Tijdens je kinderfeestje kun je natuurlijk de kinderen om de beurt de cadeaus laten uitpakken. Maar wat is er nu leuker om daar iets bijzonders van te maken. Kinderfeestje-Idee geeft je een paar tips om dit te doen.

Uitpakken cadeautjes kinderfeestje, de leukste spelletjes:

Dobbelstenen spel

Laat alle kinderen met hun cadeautje in een kring gaan zitten en laat ze een cijfer kiezen tussen de 1 en 6. De jarige krijgt een of twee dobbelstenen om mee te gooien. Bij zes kinderen is één dobbelsteen uiteraard voldoende. Het getal dat gegooid wordt geeft aan welk kindje zijn cadeautje mag geven. Doe dit tot alle kinderen aan de beurt zijn geweest.

Ballonnetje prikkenuitpakken cadeautjes kinderfeestje de leukste spelletjes

Zorg dat je van tevoren per kindje ballonnen opblaast met daarin een briefje met de namen van de kinderen. De jarige mag steeds een ballon kapot prikken. Het kindje wiens naam op het kaartje staat mag het cadeautje aan de jarige geven en daarna zelf een ballon kapot prikken voor het volgende uitpakmoment.  Kinderen vinden dat een beetje spannend, maar erg leuk.

Schat zoeken

Laat de jarige op de gang wachten zodat alle kinderen hun cadeautje kunnen verstoppen. Geef als ouder/begeleider wel aanwijzingen waar ze hun cadeautje wel en niet mogen verstoppen en geef tips waar de beste verstopplaatsen zijn. Als de jarige gaat zoeken kunnen de kinderen helpen met:  ‘warm’, ‘lauw’ of ‘koud’ is. Neem bij elk gevonden presentje rustig de tijd voor het uitpakken en het bekijken.

Doorgeefspel

Laat alle kinderen in een kring zitten en start een muziekje. Geef de kadootjes door op de maat van de muziek,  zoals bij het spel stoelendans. Wanneer de muziek stopt kan de jarige het cadeautje uitpakken dat hij/zij op dat moment in handen heeft.

Onder een kleed

Leg een groot kleed op de vloer en laat de gasten hun cadeautjes onder het kleed leggen. De jarige mag steeds een cadeautje onder het kleed vandaan halen.

Touwtje trekken

Bind aan ieder cadeautje een vrij lang touw. Laat de kinderen in een halve kring zitten met de jarige ervoor. Ieder kind kan zijn eigen cadeautje op zijn of haar schoot houden. De touwtjes worden in een bos verzameld en de jarige mag voorzichtig aan een van de draden trekken. Het cadeautje komt vanzelf naar de jarige toe.

Grabbelton

Maak van bijvoorbeeld in een wasmand een grabbelton. Vul hem met proppen krantenpapier en stop alle cadeautjes er in. De jarige mag dan gaan grabbelen. Het wordt nog leuker door ook wat fopcadeautjes of bijvoorbeeld snoepjes in de grabbelton te doen.

Wat voor kinderfeestje ga je vieren?

Weet je al wat je gaat doen op je kinderfeestje? Vind hieronder de meest leuke ideeën voor je kinderfeestje thuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een complete WhatsApp speurtocht? Meer dan 50 pakketten en themakisten die je direct kan bestellen. Via de Post.nl eenvoudig naar je toe gestuurd. Bekijke alle actieve, creatieve en beauty ideeën.

Een hip & stoer kinderfeestje. Wie wil dat nu niet? Hier vind je het ebook ‘Ideeën Kinderfeest Thuis’. Een boek vol inspiratie en ideeën voor je kinderfeestje thuis. Dit ebook is gratis te downloaden.

ebook ideeën kinderfeest thuis_edited-1ebook ideeën kinderfeest thuis_2--kinderfeestje thuis ideeën

Gratis ebook met ideeën voor hippe & stoere kinderfeestjes thuis

 

‘ Fijn dat je nu in één ebook alle ideeën voor een Kinderfeestje thuis kunt vinden ‘

 


Waar moet je op letten bij het uitpakken cadeautjes kinderfeestje:

  • Het moet voor alle kinderen leuk zijn om de cadeautjes te geven

  • Alle kinderen moeten bij het uitpakken betrokken worden en moeten niet aan de kant staan te wachten.

  • Het inpakpapier snel opruimen voor het door het hele huis ligt

  • Laat de jarige en ook de andere kinderen niet met de cadeautjes spelen totdat het feestje is afgelopen.

  • Leg de cadeautjes op een plek waar de kinderen er niet bij kunnen.

kinderfeestje kado uitpakken uitpakken cadeautjes kinderfeestje de leukste spelletjes