Versoepeling maatregelen Corana: kinderfeestje thuis plannen kan weer

corona kinderfeestje november 2021

Kabinet werkt (d.d. 10 april) aan een versoepeling van de Corona maatregelen. De meeste urgentie krijgt het onderwijs en de kinderopvang. De verwachting is dat op 21 april wordt aangekondigd dat de kinderen (na 29 april) weer naar school mogen. Is dit het geval dan kun je  dus ook weer een kinderfeestje organiseren!

Een kinderfeestje thuis vieren is dan geen probleem meer. Immers je zult in de meeste gevallen dan met name kinderen uit de klas uitnodigen.

Op 21 maart wordt bepaald of de scholen na 29 april weer open gaan. De eerste tekenen zijn gunstig. Kinderen lijken het virus niet of minimaal over te dragen; dat wordt op dit moment onderzocht. Op 16 april worden de resultaten van dit door RIVM uitgevoerd onderzoek bekend gemaakt. Deze resultaten van het onderzoek worden meegenomen in de fasering van  versoepeling van de maatregelen.

Waar vier je het kinderfeestje?

Als de kinderen weer naar school mogen gaan, dan is er geen belemmering en kun je het kinderfeestje thuis (in bos of veldje bij je in de buurt) dus gewoon vieren. Immers als je een feestje thuis viert met kinderen uit de klas, dan komen ze niet in aanraking met kinderen uit een andere regio.  

Kies voor een kinderfeestje thuis om de risco’s te minimaliseren.

Je kunt nu bij Kinderfeestje-Idee voor de maanden mei of juni alvast een themakist reserveren. Mocht onverhoopt de versoepeling van de maatregelen toch anders uitvallen, dan kun je altijd je feestje nog kosteloos verzetten.

Hou uiteraard altijd de hygiëne regels in acht. Je ontvangt de spullen thuis via Post.nl en kunt ze weer eenvoudig terugsturen via een Post.nl punt bij je in de buurt. Je hoeft dus ook bij de levering niet in aanraking met anderen te komen.

Zo heb je dus tóch een leuk feestje voor je zoon of dochter.

Een kinderfeestje thuis is dus veel veiliger.  Zeker als de kinderen weer naar school gaan is er weinig reden om het feestje niet door te laten gaan. Immers de meeste kinderen die uitgenodigd zijn zullen ook op dezelfde school of in dezelfde klas zitten. Kinderen komen dus niet in aanraking met kinderen uit een andere omgeving.

ideeën kinderfeestje thuisKinderfeestjes per leeftijd

Altijd een bijpassend feestje

Kinderfeestjes per leeftijd. Elke leeftijd vereist een andere aanpak van je kinderfeestje. Ook zijn sommige thema’s meer geschikt voor jonge kinderen. Wij helpen je met ideeën, inspiratie en de voorbereidingen van je kinderfeestje. Welke leeftijdscategorie past bij jouw kind?

leeftijd 3 – 4 jaar 

leeftijd 5 – 6 jaar

leeftijd 7 – 8 jaar

leeftijd 9 – 10 jaar

leeftijd 11 – 12  jaar

leeftijd 13 jaar en ouder