Kinderfeestje en Corona: basisscholen weer open, feestje thuis mag

corona kinderfeestje november 2021

BASISSCHOLEN GAAN WEER OPEN – KINDERFEESTJE THUIS <13 JAAR MAG NOG STEEDS

Wij houden de maatregelen van het Kabinet nauwlettend in de gaten. De basisscholen zijn (bijna) weer open, kinderen onder de 13 jaar mogen een feestje thuis vieren. Op basis van een check bij Rijksoverheid, RIVM en RTL hebben wij de 7 basisregels opgesteld voor je feestje thuis. 

Volgens laatste stand van zaken (na de persconferentie d.d. 3 februari 2020) is een kinderfeestje thuis vieren nog mogelijk mits je je aan de 7 basisregels houdt.

Kinderen kunnen als ze de onderstaande 7 basisregels in ogenschouw nemen, nog steeds een feestje thuis vieren. Het is goed om ouders van de uitgenodigde kinderen te laten weten dat het volgens de regels nog steeds mag mits de kinderen jonger zijn dan 13 jaar.

Ook als maatregelen strenger worden: verzetten is altijd gratis mogelijk! Kinderfeestje vieren thuis met kleine beperkingen mogelijk 

GEEN 1,5 METER AFSTAND

 • Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen. Alle andere hygiënemaatregelen gelden ook voor kinderen.
  • Kinderen t/m 12 jaar hoeven zich niet te laten testen en mogen verkoudheidsklachten gewoon andere kinderen ontmoeten. Dit omdat zij zelf nauwelijks hinder ondervinden en het virus niet of nauwelijks overdragen. 

GEEN BEPERKING IN AANTAL UIT TE NODIGEN KINDEREN

 • Voor kinderen tot 13 jaar geldt géén beperking in aantal uit te nodigen kinderen thuis (of in een buitenomgeving).

We hebben op basis van berichtgeving Rijksoverheid, RIVM en RTL Nieuws 7 basisregels opgesteld, waar een kinderfeestje thuis aan moet voldoen. 
Bekijk hier de populairste kinderfeestjes per leeftijd.


Bron: CONFORM LANDELIJK PUBLIEKSINFORMATIENUMMER CORONA  

7 REGELS VOOR JE KINDERFEESTJE THUIS & CORONA

Wij houden de maatregelen van de overheid goed in de gaten. Op dit moment kunnen kinderfeestjes zonder probleem gevierd worden.  Dit betekent dat een kinderfeestje thuis (of in een beschermde omgeving) mogelijk is.  Er gelden nu 7 basisregels waar een kinderfeestje thuis aan moet voldoen 

CONFORM LANDELIJK PUBLIEKSINFORMATIENUMMER CORONA  TEL 0800 1351

laatste update bericht: 14 december 2020

7 basisregels waar je je aan moet houden, om thuis met kinderen een feestje te kunnen vieren:

 1. Contact mag; voor kinderen tot 13 jaar  geldt onderling de 1,5 meter regel  NIET  
 2. Er geldt  géén maximaal aantal kinderen wat je mag uitnodigen  (tot 13 jaar) 
 3. Nodig geen kinderen uit die verkouden zijn of griepklachten hebben 
 4. Afstand houden van volwassenen (1,5 meter afstand houden van volwassen begeleiders en/of ouders) Dit is niet verplicht tot 13 jaar. 
 5. Vier het bij voorkeur thuis of in een beschermde omgeving (beperk direct contact met andere volwassenen) 
 6. Houd de normale hygiëne regels in acht (bij binnen feestje is het altijd slim om goed te ventileren) 
 7. België heeft mogelijk andere regels  (hiervoor gelden bovenstaande regels mogelijk niet)

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor een kinderfeestje thuis? Klik dan hier op de categorie van het feestje dat je thuis wil vieren.

Extra service van Kinderfeestje-Idee: mocht je vanwege gewijzigde Corona wetgeving of willekeurige andere reden het feestje willen verzetten, dan kan dat altijd kosteloos (mits nog niet gestuurd uiteraard). Je mag tot één jaar na inboekdatum het feestje kosteloos verzetten!